ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 12:42 02.10.2018
A. Duša, Š. Frlic, R. Kušlan: Živa risanka Severni sij
Zvrst: predstava
Kraj: Nova Gorica
Lokacija: SNG Nova Gorica
Datum: 13. Oktober 2018 ob 10:30
Zaznamki
Gostuje KD Pripovedovalski variete

Severni sij temelji na treh skandinavskih ljudskih zgodbah z znanimi in manj znanimi motivi; v prvi srečamo reveža, ki od Hudiča dobi čudežni mlinček, prav tistega, ki namelje vse, kar si človek želi; v drugi se fant bori za roko labodice, katere oče je vodni kralj; v tretji mlad fant, ki ga kot otroka ugrabijo orli, postane vodja jate in na krilih orlovskih bratov reši kraljično iz trolskega gradu. Zgodbe prikazujejo svet “tam na severu”, njegove svetle in temne plati, bajeslovna bitja in ljudi, ki v borbi z njimi iščejo svoje mesto na tem svetu.

Ana Duša, Špela Frlic in Rok Kušlan so se prvič srečali v pripovedovalskim kolektivu Za dva groša fantazije, ki je med letoma 2002 in 2012 deloval v okviru ljubljanskega Radia Študent. Kasneje so svoje pripovedovalske poti združevali v okviru organizacije Pripovedovalski Variete, ki je bila leta 2010 ustanovljena z namenom promocije in razvoja sodobnega pripovedovanja v Sloveniji in širše.
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.