ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 09:20 15.06.2017
8. Festival migrantskega filma
Zvrst:
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Kinodvor, Kinoteka, Rog, Stara elektrarna, Atrij ZRC
Datum: Od 15. Junij 2017 do 20. Junij 2017 med 18:30 in 19:00
Zaznamki
Sredi junija, natančneje med 15. in 20. junijem, vabimo na projekcije in spremljevalne dogodke že 8. Festivala migrantskega filma. Letošnji festival v ospredje postavlja aktualne zgodbe, povezane z azilnimi politikami, migracijami in begunstvom. Festival prinaša zgodbe mnogih, ki so prisiljeni zapustiti svoje domove, so pozabljeni in premalokrat slišani. S filmskimi zgodbami in prispevki gostov opozarjamo na problematičnost zidu birokracije, varnostnega diskurza, rasizma in ksenofobije, ki se krepijo in kažejo svojo podobo z žicami, rezili, zidovi, taborišči ter smrtonosnimi politikami. Prav tako pa opozarjamo na še vedno obstoječi kolonializem, propagando o beguncih in vlogo medijev ter spregovorimo o pravični ekonomiji onkraj kapitalizma.

V petih sklopih – Kolonializem, Politike vs. človekove pravice, Pravična ekonomija onkraj kapitalizma, V primežu nasilne realnosti, Portreti in Pečat izgnanstva – bo festival gledalcem ponudil 22 filmov iz 14 držav, številnih že nagrajenih na festivalih v tujini.

Festival bo v Kinodvoru, 15. junija ob 18.30, odprl film Jaz, črnec. Nadgrajeno. Projekcije se bo udeležila avtorica filma Ro Caminal, kateremu bo sledil odličen antropološki film iz leta 1958, Jaz, črnec, ki ga prikazujemo v sodelovanju s Slovensko kinoteko. Z Ro bo istega večera potekal pogovor o konstrukciji Drugega v filmu, ki ga bo vodila dr. Sarah Lunaček.

Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.