ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Objavljeno 08:49 17.08.2018
34. Poletne kulturne prireditve v Velenju
Zvrst: več dogodkov
Kraj: Velenje
Lokacija: Več prizorišč
Datum: Od 15. Junij 2018 do 02. September 2018 med 21:00 in 23:59
Zaznamki
V petek, 15. junija, se bodo ob 21. uri s koncertom Vlada Kreslina in Malih bogov začele 34. Poletne kulturne prireditve v Velenju. Otvoritveni koncert, ki bo na zunanjem prizorišču pred Domom kulture Velenje, se uvršča tudi v cikel desetih izbranih petkovih dogodkov Festivalska desetka, s katerimi Festival Velenje zaznamuje desetletnico uspešnega delovanja. V dveh mesecih bo na številnih prizoriščih več kot 60 žanrsko različnih dogodkov, ki bodo zagotovo razgibali in popestrili poletni utrip mesta.

Med vidnejšimi dogodki na glasbenem področju bodo koncert hrvaške skupine Jinx, ki bo 13. julija na Titovem trgu, projekt Svetlane Makarovič Kdor gleda skozi mačje oči na Velenjskem gradu 27. junija ter koncert Tomaža Domiclja pred Domom kulture Velenje 6. julija. Poletje bodo popestrili tudi nastop Zale Kralj in Gašperja Šantla v atriju Galerije Velenje 12. julija, koncert zasedbe Koala Voice pred Domom kulture Velenje 20. julija ter brazilski ritmi zasedbe Chorinho & Samba Brasileiro 25. julija. Na Velenjskem gradu bo 27. julija koncertirala zasedba Pliš, mlade bo 1. avgusta zabaval zagrebški kantavtor Miki Solus, v avgustu se bodo zvrstile še zasedbe Dixi Šok band, Kontrabant, duo Ofak – Mori, glasbeni projekt Bordo ter Duo Chateau. Velenje bo gostilo tudi tri tuje mladinske orkestre, 3. julija bodo nastopili American Music Abroad, 5. julija simfonični orkester Raanana iz Izraela, 17. julija pa komorni orkester iz britanskega Bromleyja. V sklopu poletnih prireditev bo tudi letos konec avgusta potekal tridnevni že 30. Citrarski festival Prešmentane citre, glasbeno poletno ponudbo pa bomo tradicionalno zaključili s koncertom Iztoka Mlakarja na Velenjskem gradu (2. septembra).
To poletje bo pred velenjskim kulturnim domom na ogled tudi več plesnih predstav. 22. junija bo uprizorjen tretji del sodobnega plesnega triptiha Zakaj te ni – Balkan Dance vol. 3, 28. junija bo potekal maraton folklornih skupin, sodobna plesna predstava Marat/Sade v izvedbi plesalcev iz Srbije pa bo na ogled 29. julija. V atriju Velenjskega gradu bosta na ogled dve lahkotni poletni komediji. Boris Kobal bo 10. julija odigral Pismo rosno! Vsega je kriv poštar …, Bonifacij in Marija pa bosta v Iskreni spovedi nastopila 7. avgusta. Na Titovem trgu bosta 18. julija nastopila švicarsko-izraelska akrobata Circo Pitanga v predstavi Cirkus. V Domu kulture Velenje bo 30. avgusta v sodelovanju s festivalom Kunigunda na ogled gledališki koncert Svetlane Makarovič Prekleti kadilci.
V Galeriji Velenje bo 16. junija Poletna muzejska noč, sestavljena iz niza različnih dogodkov. V poletnih mesecih bosta na ogled dve razstavi, in sicer Velika črta v izvedbi JSKD, kjer bodo predstavljena dela 45 avtorjev, in razstava sodobne slovenske slikarke Barbare Jurkovšek. V galeriji bodo poleti potekale tudi družinske urice, javna vodstva ter tematska predavanja, v tednu med 9. in 13. julijem pa počitniške delavnice za otroke.

Lanskoletni koncert skupin FaušDur band (zaključek lanskega poletja/PKP), foto: Ksenija Mikor
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.