ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Prireditve - Mi
Objavljeno 17:17 20.04.2018
30. finale za Veliko zborovsko nagrado Evrope in na 25. tekmovanju slovenskih pevskih zborov Naša pesem 2018
Zvrst: zborovsko petje
Kraj: Maribor
Lokacija: Dvorana Union
Datum: Od 21. April 2018 do 22. April 2018 med 17:00 in 23:59
Zaznamki
V soboto, 21. in v nedeljo, 22. 4. 2018, bo Maribor gostil dvojno zborovsko dogajanje na najvišji ravni. Vrhunski pevci se bodo pomerili v 30. finalu za Veliko zborovsko nagrado Evrope in na 25. tekmovanju slovenskih pevskih zborov Naša pesem 2018. Organizator dogodkov je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), potekala pa bosta v Unionski dvorani Maribor.

Finale 30. Velike zborovske nagrade Evrope
Z odraslimi zbori se bosta pomerila dva mladinska in z evropskimi zbori dva neevropska, kar bo programsko in izvedbeno prispevalo k vrhunskemu zborovskemu dogodku.

Naša pesem je bienalno državno tekmovanje odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin na najvišji ravni, na katerem bo nastopilo 20 vrhunskih zasedb s 650 pevci. Zbore bo ocenjevala mednarodna žirija po standardih, ki veljajo za zahtevna mednarodna tekmovanja.

Na 25. Naši pesmi bodo nastopili najboljši odrasli zbori in male pevske skupine, ki jih je izbral umetniški svet tekmovanja. Zbore bo ocenila mednarodna žirija in sicer po standardih, ki veljajo za zahtevnejša mednarodna tekmovanja.

Foto: arhiv JSKD-ja
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.