ISKALNIK DOGODKOV
VRSTA
REGIJA
DATUM OD
DATUM DO

Priporočene prireditve

Prireditve - Mi
Objavljeno 08:51 25.04.2018
12 jeznih mož
Zvrst: drama
Kraj: Ljubljana
Lokacija: Šentjakobsko gledališče Ljubljana, Krekov trg 2
Datum: 25. April 2018 ob 19:30
Zaznamki
Režija: Ira Ratej

Predstava za ljubitelje dobrega teksta: v sobi za poroto, kjer se morajo v nekaj urah odločiti o fantovi prihodnosti, so zbrani tako lažje vodljivi ljudje kot tisti s zelo trdnimi stališči, vzkipljivi posamezniki s skritimi osebnimi problem in umirjene introvertirane osebe, ki svoje mnenje podajajo zelo premišljeno. Skupna lastnost večine prisotnih pa je njihova želja, da bi z dodeljenim delom čim prej opravili in bi se lahko, brez večjih miselnih naporov, vrnili nazaj k svojemu ustaljenemu življenju. Porota dvanajstih naključno izbranih mož odloča o smrti mladega fanta, obtoženega očetomora. Sprva se zdi njegova krivda popolnoma očitna, toda eden izmed porotnikov ima vendarle nekaj pomislekov, ki zahtevajo ponoven pregled dokazov in pričevanj.

Vprašanje, ki se zastavlja ves čas drame, je, ali se bodo porotniki ne glede na lastne predsodke dokopali do resnice. Ali lahko zaupamo tožilcu, da je obtožil pravega storilca? Bi radi pokukali v porotno sobo in vedeli, o čem se gre? Sami videli dokaze in se odločili, ali bi mladeniča obsodili na smrt zaradi umora?

Kaj se zgodi, če ima v nekem trenutku dvanajst ljudi možnost prevzeti vlogo boga in ko se zdi resnica obarvana tako, kot hoče tisti, ki jo zastopa, so temeljna vprašanja drame.

Več na
Slike:
Za dodajanje slik morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobene slike!
Komentarji:
Za komentiranje morate biti prijavljeni!Prijava
Ni nobenega komentarja!

Na portalu prireditve objavljamo najave prireditev, ki vključujejo predvsem kulturne, zabavne, otroške ter športne dogodke.
Multimedijski center si pridružuje pravico, da ne objavi določene prireditve, kadar presodi, da ni v skladu z uredniško politiko portala.